joi, 30 iunie 2011

Frozen stupid


M-am trezit astăzi cu gândul că mâine o să mă simt mai bine decât ieri... şi cu astea spuse trecem la subiect, ca titlurile nus puse degeaba. Reflectam asupra unei chesti foarte interesante şi anume condiţia umană în raport cu evoluţia societăţi contemporane... bine îmi dau seama ca pentru mulţi am vorbit în altă limbă, dar ideea se baseaza pe faptul că un om cult este diferenţiat net de unul incult.Se poate vorbi despre orice principiu aici, mai puţin cel al acţiunii-reacţiunii, pentru că dacă înveţi nu înseamnă ca eşti desptept, sau dacă bei un pahar de apă nu înseamnă ca eşti mai puţin deshidratat după 12 ore petrecute în Sahara...Acum să vorbim despre titlu... de ce prostie îngheţată ?
Pur şi simplu mi se pare un concept foarte interesant de discutat, doar că majoritatea dintre noi nu prea suntem foarte entuziasmaţi când vine vorba de dezbaterea inteligenţei...
Eu cel puţin consider problema inteligenţei în scădere una reală şi pentru asta este nevoie de terapie, de discuţii, nu pentru ca valorile unui om să iasă la iveală, ci mai degrabă pentru a vedea cu ce fel de prostie ai de-a face. Zilnic ne confruntăm cu tot felu de oameni, unii mai "răsăriţi", alţi mai "apuşi"... am ajuns să cred că acel termen de prostie e ca un fel de celulă cancerigenă cu care fiecare dintre noi ne naştem, dar care nu se manifestă decât în condiţii foarte speciale, şi normal, în anturaju potrivit; zic frozen deoarece prostia niciodată nu dispare, mai degrabă rămâne ascunsă, nedectabilă o perioadă de timp, în care parcă s-ar regenera în ceva la fel de lipsit de valori, dar cu noi rădăcini pentru continuarea damage-ului la cel mai înalt nivel... cel mintal.Bine că mare lucru nu se poate face, din păcate prostia nu-i o boală care se vindecă peste noapte... de fapt dacă mă gândesc mai bine îi destul de incurabilă, cu toţii avem momente în viaţă de genu "am rămas prost" şi nu-i nimic anormal în asta. Partea rea este că mulţi ajung să îmbrăţişeze acest concept de prostie ca pe un stil de viaţă, şi deodată cu ei, alţi "indivizi" ajung să facă parte ulterior din acelaşi anturaj. Nu prea se poate face nimic serios pentru combaterea prostiei, cel puţin nimic corect din punct de vedere moral sau etic, dar la urma urmei, prostia altora şi mai ales a noastră ne face să râdem şi să trecem peste majoritatea problemelor, aşa că nu văd de ce nu am trece cu vederea acest defect minor de fabricaţie, că nimeni nui perfect, şi dacă toţi am fi perfecţi, n-am avea de cine să ne batem joc :pNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu